Wysoka jakość wykonania O2fl - wątpliwości

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Właśnie odebrałem auto z ASO. Jestem bardzo zadowolony z efektu, fotel wygląda jak nowy No ale nie może być za dobrze bo oczywiście serwis ze swojej pazerności zamówił tylko jedną poduszkę...Normalnie zal.pl bo niebawem będę musiał jechać z drugim fotelem... Tak czy inaczej jakby ktoś z Poznania chciał robić to polecam Sunny

Komentarz

• RS
      Ambiente
      • 2009
      • 238

Czy macie problem z fotelami tylko z wersją dynamic , ja mam standard i podobnie wygląda . Mam juz dosć , dopiero co wyjechałem z serwisu na zawieszenie , a tu pojawia sie wadliwy fotel . Czy ktoś z kolegów moze potwierdzić przypadłosc fotela w innej wersji niz dynamic .
      dziekuję

Komentarz

• Philu
        Ambiente
        • 2010
        • 172
        • Toyota

Mam standardowe Ambiente i fotel kierowcy już naprawiałem. Przebieg ok. 7000 km Powoli chyba się szykuje fotel pasażera.
        Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• tomba7
          Drive
          • 2009
          • 96
          • BMW

Ja też z fotelem kierowcy czekam do najbliższego przeglądu. Przyznam szczerze, że nie widziałem w żadnym aucie czegoś podobnego i to po tak znikomym przebiegu. :shock:
          W wolnym czasie dwa koła

Komentarz

• czto
            Rider
            • 2010
            • 546
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Wreszcie fotelik zrobiony
            Nie mniej przed upływem gwarancji trzeba jeszcze zrobić fotel pasażera.

PS.
            Miałem wczoraj ciekawe zdarzenie. Podczas gwałtownego cofnięcia fotela kierowcy do końca, rozpieła się kostka instalacji poduszki pod fotelem. Oczywiście zaraz pojawił się komunikat w postaci kontrolki na zegarach. Komunikat skasowali mi w ASO przy okazji roboty z fotelem. Niemniej przestrzegam przed takimi zabawami z fotelami. :lol:
            2004 Renault Thalia 1.4 RT,
            2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
            2009 Renault Clio MTV 1.4
            2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
            2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• rafik11
              Rider
              • 2009
              • 448

No i niestety mnie dopadło z fotelem. Zgłosiłem to w ASO i pewnie w ramach gwarancji to wymienią. Chodzi oczywiście (na razie) o fotel kierowcy, a przyczyna to zapadnięcie się poduszki w bocznym trzymaniu oparcia fotela. Jak dla mnie to jest "obciach" aby a samochodzie z przebiegiem 20kkm takie rzeczy sie działy. Oczywiście popatrzyłem sobie na fotel pasażera i tam zaczyna robić sie podobnie.

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                RS
                • 2010
                • 2822

Zamieszczone przez kross12
                Tak czy inaczej jakby ktoś z Poznania chciał robić to polecam Sunny
                w kwestii foteli czy ogólnie do wszystkiego dają radę ? pytam na przyszłość.... bo muszę znaleźć coś sensownego na 1-szy przegląd a pewnych spraw lepiej nie zostawiać na ostatnią chwilę
                SPOT Poznań:
                .....
                ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Wojtas_Poznań, cofam to co powiedziałem, wydaję mi się że popsuli ogrzewanie fotele. Mianowicie oparcie ładnie grzeje, ale samo siedzisko już gorzej jakby słabiej, w okolicach ud mam wrażenie że w ogóle nie grzeje. Skończyło się jak zawsze, naprawili jedno i zepsuli drugie. Ja na pierwszy przegląd jadę do VW na Wiatraczną, w Skodzie jednak pracują niedojeby...

PS. Mam dla ciebie wlepe

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                    RS
                    • 2010
                    • 2822

Ja na pierwszy przegląd jadę do VW na Wiatraczną, w Skodzie jednak pracują niedojeby...
                    hehe :szeroki_usmiech o tym podyskutujemy w dziale o polecanych warsztatach :P nie będziemy tu śmietniska robić swoją drogą, to muszę popracować nad topografią miasta.... ops:
                    SPOT Poznań:
                    .....
                    ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• RS
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 238

Ja zgłoszę sprawe na przeglądzie ( wychodzi mi na poczatku Kwietnia ) Teraz nie mam zdrowia - dopiero co wyjechałem z serwisu . Oczywiscie tak jak zawsze zdam relacje z wyników

Komentarz

• comando
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 244

Panowie jestem na etapie zamówienia O2 FL i waham się czy brać pakiet Dynamic. Czy w obecnie produkowanych autach ten problem został zażegnany ?

Komentarz

• comando, nie liczyłbym na to, problem dotyczy aut przed FL. Ja w żadnym stopniu nie żałuję kasy wydanej na ten pakiet, standardowa tapicerka jest koszmarna...idealnie pasuje do kapeluszowatego wizerunku skody Na pocieszenie po naprawie siedzenie wyglądają jak nowe

Komentarz

• comando
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 244

Nie chodzi mi o auta po lifcie tylko o to, czy zmienili już te łamiące się listwy i moje auto (produkcja 17 tydzień) będzie pozbawione tego feleru. Mówisz że poza wygodą, jakość tapicerki pakietu Dynamic jest lepsza od standardowej w wersji Ambiente ?

Komentarz

• comando, problem dotyczy aut przed FL mimo to auta po FL (które teoretycznie powinny być pozbawione wad przed FL) również nękają łamiące się boczki, teraz jest jaśniej.
                              Nie wiem czy jakość jest lepsza, dla mnie wizualnie te fotele są lepsze - zarówno kształt (identyczny jak w RS'ie) jak i sama tapicerka. Poza tym są wygodne i w miarę trzymają - jest kilka osób którym te fotele zupełnie nie leża i uwierają.

Komentarz

• comando
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 244

kross12, dzięki za informację. A czy samo siedzisko jest twardsze od zwykłych ?
                                Może miałeś okazje siedzieć w jednych i drugich i możesz porównać ?
                                Przepraszam że robię OT

Komentarz

• comando Siedziałem i nie widzę większej różnicy, najlepiej ustaw się z kimś z forum żebyś sam mógł sprawdzić

Komentarz

• rafik11
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 448

tylko ja dodam od siebie ze problem z fotelem w mojej OIIFL dotyczy standardowej wersji ambiente , więc fotele psuja sie nie tylko w pakiecie dynamic lecz tez w wersji ambiente ze zwykłymi fotelami. Ciekawe czy w innych wersja wyposażeniowych również będą sie psuły?

Komentarz

• czto
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 546
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

U mnie, boczek po naprawie jest wyraźnie sztywniejszy od pozostałych. Musieli wprowadzić jakieś usztywnienie gąbek.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 7723
                                        • Volkswagen
                                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez czto
                                        Musieli wprowadzić jakieś usztywnienie gąbek
                                        czto, wedle mojej wiedzy został zmieniony prducent foteli
                                        zrezygnowano z oszczednościowej rumuńskiej wersji na rzecz chyba ponownie Faurecii
                                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• rafik11
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 448

piotrek_gdy masz może informację od kiedy zmienili tego dostawcę tych nowych boczkow, bo jak byłem w ASO to "znawcy tematu"serwisanci powiedzieli mi ze wymieniali to ostatnio w listopadzie ubiegłego roku i klientowi to pomogło na dwa miesiące potem znowu to samo. Co ciekawe powiedzieli ze przyczyną tego zapadnięcia boczku są jakies plastikowe zaczepy montowane na plastik od bocznej poduszki powietrznej i to one z czasem pekają i wtedy się ten boczek "ściąga" .

Komentarz

• piotrek_gdy
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 7723
                                            • Volkswagen

rafik11, wedle mojej wiedzy to tegoroczna decyzja
                                            powinno być w informacjach serwisowych które dostaje kazdy dealer
                                            ja bardziej drżę w obawie o trwalość elektryki- zaliczyłem juz naprawy 2 różnych wiązek i z tego co wiem wiązki sypią się obecnie na potęgę
                                            gó*niane oszczędności :evil:

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• czto
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 546
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                              Zamieszczone przez czto
                                              Musieli wprowadzić jakieś usztywnienie gąbek
                                              czto, wedle mojej wiedzy został zmieniony prducent foteli
                                              zrezygnowano z oszczednościowej rumuńskiej wersji na rzecz chyba ponownie Faurecii
                                              Być może. Ja piszę o fotelu naprawianym, bo raczej żadne ASO fotela Ci nie wymieni.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 7723
                                                • Volkswagen

Zamieszczone przez czto
                                                bo raczej żadne ASO fotela Ci nie wymieni
                                                czto, a chcesz się załozyć :?: :wink:
                                                w chwili gdy u mnie cos takiego się pojawi to wymienia fotel :roll:

Zamieszczone przez czto
                                                fotelu naprawianym
                                                być może gąbki są już od nowego producenta

Komentarz

• Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                                  czto napisał/a:
                                                  bo raczej żadne ASO fotela Ci nie wymieni

czto, a chcesz się załozyć
                                                  w chwili gdy u mnie cos takiego się pojawi to wymienia fotel
                                                  Skąd ta pewność, że wymienią Ci cały fotel?

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 7723
                                                    • Volkswagen

Skąd ta pewność, że wymienią Ci cały fotel?
                                                    kross12, bo ja mam skórę i nie ma takiej opcji żeby mi ktoś coś zszywał
                                                    i już moja w tym głowa żeby mi wymienili na nowy :wink:

Komentarz

Pracuję...